Hur du använder RFSL Ungdoms wiki som forum

Från RFSL Ungdoms wiki
Hoppa till: navigering, sök

Högst upp på varje sida finns två flikar, "Sida" och "diskussion". Om en klickar på "diskussion" kan där skrivas de åsikter en har inom just det ämnet.

Själva wikisidorna är tänkta som informationsbanker och diskussionssidorna är det forum vi öppnar för kommentarer till dessa. Där kan det alltså skrivas fritt om vad en tänker i frågan, om det finns några tips andra vill ta del av eller om en vill starta en diskussion kring ett ämne.

Som det ser ut just nu klickar du bara på "redigera" när du är inne på diskussionssidan så kan du skriva fritt vad du tänker. Du har då möjlighet att ändra de texter som redan står där men för att hålla en ordning så är det bra om en skriver rakt under den fråga eller text som du kommenterar och skriv under med signatur. Visa även respekt och låt andras kommentarer stå kvar.

För att hålla koll på om det kommer in något svar på ens kommentar eller ny text under ämnet klickar du bara i rutan vid "bevaka denna sida", sen trycker du på "Spara" så är din text inlagd.


Exempel 1

Jag klickar mig in på "Tips och inspiration!" och vill lägga tips på bra filmer till en lokal filmkväll. Då klickar jag på "Diskussion" "Redigera" och skriver.

"Hej! Om ni ska ha filmkväll med era medlemmar och undrar vad ni ska se för rulle så föreslår jag skarpt att ni får tag i Transamerica. Det handlar om en TS-kvinna som precis innan hon ska få sitt nya juridiska kön och operation får reda på att hennes son på andra sidan USA behöver hennes hjälp. Han vet inte om att hon egentligen är hans biologiska pappa också börjar de sina resa tillsamans genom landet.

Love Elfvelin"

Om jag sen är intresserad av att veta om det kommer in andra filmtips eller om någon har åsikter på min film så klickar jag i "Bevaka denna sida" och sen klickar jag på spara.

Om någon anna sen vill kommentera på detta så trycker den bara på "Redigera", skriver en text under min text och signerar så får jag reda på det i "Min bevakningssida" som ligger högst upp vid inloggningen också kan jag läsa.


Exempel 2

Jag klickar mig in på "Kongressen" "Diskussion" "Redigera"

"Hallå! Jag tycker inte vi ska ha påverkanstorg under kongresserna. Det var bättre förr när alla köpte koffeinpiller och mötena inte slutade förrns sent inpå natten!

/Anonym"

Klickar sen på "Spara" så står det där

Fritt forum

Om du inte hittar en sida som informerar om det du vill diskutera så kan du använda det Fria forumet och bara skriva rakt fram.