Aktivistgrupper

Från RFSL Ungdoms wiki
Hoppa till: navigering, sök

Aktivistgrupper är RFSL Ungdoms lokala grupper. Aktivistgrupper kan skriva poesi tillsammans, prata med lokala politiker om hbtq-frågor, dela ut politiska flygblad, kolla på film eller något helt annat! En aktivistgrupp behöver inte ha en styrelse, men kan ha det om medlemmarna vill. Oavsett om aktivistgruppen har en styrelse eller inte kan den söka pengar från RFSL Ungdoms aktivitetsfond till projekt och liknande.

Starta aktivistgrupp

En aktivistgrupp måste bestå av minst två personer. Aktivistgruppen bör ha en kontaktperson och en ekonomisk ansvarig om ni ska hantera några pengar. Skriv ut och fyll i denna blankett och skicka till ditt distrikts styrelse.

Det är enkelt att starta upp och driva en aktivistgrupp och det är även lättförståeligt att sköta rapportering och ekonomiska redovisningar. En hjälpande text till hur en ansöker och hur utbetalningar kan ske finner du på sidan med rekommendationer för pengar till aktivistgrupper.

Om ni vill byta kontaktperson eller ekonomisk ansvarig i aktivistgruppen, fyll då i denna blankett och skicka till distriktsstyrelsen.

Om aktivistgruppen läggs ner eller inte längre har någon verksamhet, se denna blankett för att avsluta aktivistgruppen.

Organisation

Eftersom en aktivistgrupp är en del av RFSL Ungdoms verksamhet måste det som görs i aktivistgruppen följa RFSL Ungdoms Stadgar.